Flagfox Mozilla Firefox Eklentisi

Program indir Yorum ekleyin

Flagfox Mozilla Firefox Eklentisi
Flagfox Mozilla Firefox Eklentisi, Flagfox Eklentisini bir cumleyle kisaca anlatmak istersek Flagfox; Firefox internet tarayicinizin alt tarafina yerleserek, ziyaret ettiginiz web sitelerinin yerini, ulke, sehir, ip adresi seklinde size gostermeye yarayan bir Firefox eklentisidir. Ziyaret ettiginiz sitenin yerini gostermek derken; Konuyu biraz acmamiz gerektigini hissediyorum. Internet ortaminda gordugumuz her site, Server (Sunucu) denen ana yayinlayici, fiziki olarak bir bilgisayar uzerinde bulunmaktadir. Tabi bu bilgisayarlar da Data Centre (Veri Merkezi) denen firmalar, merkezler araciligiyla korunmakta, bizlere hizmet verebilmeleri icin organize edilmektedir. Flagfox Eklentisinin yaptigi is ise bize bu bilgisayarlarin yerlerini gostermektir. Yerlerini gosterirken de verdigi bilginin yanina ufak tefek, cerez mahiyetinde, bazen isimize yarayacak birkac ayrintiyi da eklemektedir.

Mesela; DNS IP Adresi, yani web sitesinin bulundugu ana bilgisayarin internetteki sabit ip adresini, ulkesini, eyalet ve/veya ilini gostermektedir.

DNS Info (Sunucu Ip Bilgisi) : Eklentinin ana calisma sekli olan bu ozellik; O anda Firefox tarayicinizda acik olan sitenin yayinlandigi sunucunun bulundugu Ulkeyi, Ili, IP Adresini gostermektedir.

Whois Bilgisi (Kimin adina kayitli) : Ziyaret ettiginiz web sitesi adinin kimin adina kayitli oldugu, yayinlayici firmasinin kac site yayinladigi ve bircok bilgiye ulasabileceginiz bir sayfanin acildigi hizmettir.

GeoTool (Cografi Harita) : IP adresini haritada gostererek, gelen haritada Sunucu adresine kadar ulasabilme ozelligi sunulmaktadir.
NOT : Bu ozellik ile bulacaginiz adres bilgisinin guvenilirligi; Data Centre (Veri Merkezi) yonetiminin IP Adreslerini kaydettirirken dogru adres verip vermemelerine gore degisecektir, bu ihtimali de goz onunde bulundurmanizi oneririz.

Wikipedia (Ansiklopedi) : Ziyaret ettiginiz sitenin sunucusunun bulundugu ulkenin Wikipedia’da bulunan tanitim sayfasini acarak bu ulke hakkinda bilgi edinmenizi saglar.

Copy IP (IP Kopyala) : Bu ozellik ile ise ziyaret ettiginiz web sitesinin sunucu adresini tek tiklama ile bilgisayarinizin hafizasina kopyalanmasini saglar.

Ornegin : Firefox internet tarayiniz ile http://www.wikipedia.org sayfasini actiginizda farenizi yani imlecinizi Firefox tarayicinizin sag alt (ilk kurulumda orada) kosesindeki bayragin uzerine getirdiginizde Windows bilgi baloncugu seklinde sari bir uyari gorerek Wikipedia’nin sitesinin Hollanda’dan yayinlandigini gorursunuz. ( Ben bile yeni ogrendim 😀 )

Versiyon Uyumu : Firefox 1.5 ile 3.0b2 surumleri arasi tum surumlerde sorunsuz calisabilmektedir.

Firefox Eklentilerinin Kurulmasi :
Programi innDir linkine tikladiginizda gelen ekranda tarayicinizin menu kisminin altinda cikan sari uyari cubuguna tiklayip Bu Siteye Izin Ver secenegini secmeniz halinde Firefox Eklenti Yukleme/Kurma Penceresi gelecektir. Bu pencerede Kur butonundaki sayan sure bitince bu tusa basip kurulmasini saglayabilirsiniz. Firefox Eklentilerini kurduktan sonra mutlaka Firefox’unuzu yeniden baslatmaniz onerilir. Zaten bu uyari her eklenti kurulumundan sonra ekranda da gorunecektir.

Firefox Eklentilerini Kaldirmak ve Guncellemek Icin :
Tarayicinizin ust menulerinden Araclar menusunun altindaki Eklentiler kismina tikladiginizda acilan Eklenti Kurma/Kaldirma/Guncelleme Penceresinde kaldirmak istediginiz eklentiyi bulup uzerinde sag tiklayip Kaldir diyebilir veya uzerine bir kez tiklayip bu pencerenin alt kisminda bulunan Kaldir tusuna basarak kaldirabilir veya Guncelle butonu ile pencerede bulunan tum eklentilerin guncellenmesini saglayabilirsiniz. Firefox Eklentilerini kaldirdiktan, guncelledikten sonra mutlaka Firefox’unuzu yeniden baslatmaniz onerilir. Zaten bu uyari eklentiler ekraninda da gorunecektir.

Gizlilik Ilkesi :
Mozilla.org sitesinde yayinlanan, Mozilla guvencesiyle, FlagFox Gizlilik ve Kullanim Guvencesi metni asagida Turkce olarak sunulmustur. Metnin orjinalini (Ingilizce) buraya tiklarayak okuyabilirsiniz.

Bu eklentiyi internet tarayiciniza kurduktan sonra, bilgisayarinizdan hicbir bilginiz ucuncu sahislara veya internet uzerinden baska bir yere gonderilmeyecektir.
Eklenti tarafindan calistirilan;
# IP Adresi Yer Gosterme Hizmeti : Onceden belirlenmis ve internet ortaminda bircok site tarafindan guvenilerek kullanilan sitelerin veritabanlarindan alinarak sunulmaktadir.
# Site Adi Sorgulama Hizmeti : En fazla kullanilan DNS cache yani DNS kayitlarinin tutuldugu sunucu secilerek alinmaktadir. Eger Proxy ozellikli bir ag uzerinde calisiyorsaniz bu ozellik calismayabilir fakat Flagfox ayarlarindan bu ozelligi de kendinize gore degistirebilirsiniz.

Flagfox harici web hizmetlerini; tarayicinizin alt kismindaki eklentimize tikladiginizda once kendi sitesindeki standart yonlendirilerce isleyip sonra belirlenmis hizmet verici sitelerin veritabanlarindan sorgulayarak sunmaktadir. Flagfox bu hizmeti sunarken; hizmet aldigi sitelerden, sadece kullanicinin bilgisini almak icin tikladigi sitenin IP adresini, sunucu adini, ve/veya ulke adini gondermektedir. Bu bilgiler hicbir sekilde Flagfox sunucusunda depolanmamakta, ileride tekrar cesitli amaclarla kullanilmak uzere kaydedilmemektedir.

Flagfox Mozilla Firefox Eklentisi

Yorum Yazin

Web Sayfamizda Yasalara Aykiri illegal Herhangi Bir Yazilim Yoktur.
Editorleri Tarafindan Eklenmesine Kesinlikle Musade Edilmez.

Copyright @ 2005 - 2017 Kralprogrami.net Her Hakki Saklidir.
Program indir - Oyun indir Sitemap : 1 2 3 4