Notepad++ 4.7.5 Final – 4.8 RC

Program indir Yorum ekleyin

Notepad++ 4.7.5 Final - 4.8 RC Notepad++ 4.7.5 Final – 4.8 RC acik kaynak kodlu, ucretsiz, bircok programlama dilini destekleyen, Windows altinda calisan yararli bir editordur. Notepad yerine kullanilabilecek uygun ve islevsel yazi duzenleyicisidir.Notepad++ tamamen C++ Win32 api ile yazilmistir, yani Windows MFC kullanmadan yazilmistir. Bu sayede bircok editorde oldugu gibi yavas acilma problemi yoktur. GPL lisanli bu yazilim beklediginizden de daha hizli calisir. Syntax (sozdizimi) hatasi bulma, vurgulama ve renklendirme yapabilir. Destekledigi programlama dilleri:C, C++, Java, C#, XML, HTML, PHP, Javascript, RC kaynak kodlari, Makefile, ASCII art dosyasi (uzantisi .nfo, doxygen, ini olanlar), batch dosyasi, ASP, VB/VBS kaynek kodlari, SQL, Objective-C, CSS, Pascal, Perl, Python ve Lua.

Programin Genel Ozellikleri

WYSIWYG (MS Frontpage tarzi dizayn onizlemeli) ozelligi vardir: Eger renkli bir cikti almaniz gerekiyorsa renklendirme yapip renkli cikti alabilirsiniz.

# Coklu dil destegi vardir. Turkce dil destegi de mevcut.
# Kullanici tanimlamali Syntax (sozdizim) vurgulamalari ayarlayabilirsiniz. Mesela anahtar kelimeleri, operatorleri, yorumlari renklendirebilirsiniz.
# Ayni anda birden fazla belge ile calisabilirsiniz.
# Gelismis arama modulu vardir. Belge icerisinde aramalarinizi kolayca yapabilirisiniz.
# Yeni sekme acma ozelligi ve surukle-birak ozelligi kullaniciya buyuk kolaylik saglar. CTRL+N tusuna basarak yeni bir sekme acip herhangi bir dokumani surukleyerek acabilirisiniz.
# Buyutme(ctrl+), kucultme(ctrl-) ozellikleri sayesinde yazilari istediginiz buyukluge getirebilirisiniz.
# Parantez belirtecleri sayesinde actiginiz bir parantezi { } [ ] ( ) vb. belirginlestirir ve kapattiginiz parantezi de belirginlestirerek (renklendirerek) simetrik bir kolaylik saglar.Turkce desteginin olmasi ve ucretsiz olmasi programin en buyuk artilari.

Homepage – http://notepad-plus.sourceforge.net

Size: 1.95 MB

4.75 : Notepad++ 4.7.5 Final - 4.8 RC

4.8 RC : Notepad++ 4.7.5 Final - 4.8 RC

Yorum Yazin

Web Sayfamizda Yasalara Aykiri illegal Herhangi Bir Yazilim Yoktur.
Editorleri Tarafindan Eklenmesine Kesinlikle Musade Edilmez.

Copyright @ 2005 - 2017 Kralprogrami.net Her Hakki Saklidir.
Program indir - Oyun indir Sitemap : 1 2 3 4