Comodo Firewall Pro 3.0.18.309

Program indir Yorum ekleyin

Comodo Firewall Pro 3.0.18.309Comodo Firewall Pro 3.0.18.309 Sagladigi guvenlik sertifikalari ile taninan Comodo’nun urettigi, bir cok incelemede iyi sonuclar ve oduller almis, ucretsiz ve Turkce destekli bir guvenlik duvari (firewall)yazilimidir. Yazilimin kendiliginden guncelleme destegi ve gercek zamanli korumasi bulunmaktadir. Isterseniz diger yazilimlardan farkina ve ozelliklerine birlikte goz atalim.
Comodo kisisel guvenlik duvari (COMODO Personal Firewall), ilk acildiginda baslama secenegi (Launch Pad) ile karsimiza gelir.

Sol kenarda uc farkli secenek sunulmaktadir.

# Kisisel Guvenlik Duvari
# Ise Yarar Uygulama (Available Application)
# Yeni Servis ve Teklifler (New Services & Offers)

# Ilk bolum olan Kisisel Guvenlik Duvari tiklandiginda sag bolumde, yazilimin kisilere hangi imkanlari sundugunu aciklayan bolumler ve Uygulama Penceresini Goster (Show Application Window) bolumleri yer almaktadir.

Sunulan imkanlar olarak karsimiza; Dahiliye Karsi ve Dis Hucumlar Guvenligini Saglamak(Secures Against Internal and External Attacks), Bilgisayari Firsatcilara Karsi Gizlemek ve Taramak (Stealths Your P.C. Against Opportunistic Port Scans), Kotu Niyetli Internet Erisimlerini ve Truva Yazilimlarini Engellemek (Blocks Internet Access to Malicious Trojan Programs), Hirsizliga Karsi Kisisel Verilerinizi Korumak (Safeguards Your Personal Data Against Theft), Bilgisayar ve Ag Icin Tam-Son Nokta Guvenligi Saglamak (Delivers Total End-Point Security For P.C. and Net) gibi ozellikler sunmaktadir.

Uygulama Penceresini Goster secenegine tikladigimizda karsimiza Ozet (Summary), Gizlilik ve Faaliyet-Etkinlik (Activity) bolumlerinden olusan bir pencere cikar. Ozet sekmesine tikladigimizda karsimiza Guvenlik Izlemesi (Security Monitoring) bolumu cikmaktadir. Bu 4 ayri bolumden olusmaktadir:

# Uygulama Izleme Sistemi (Application Monitor)
# Bilesenleri Gozleme Sistemi (Component Monitor)
# Ag Izleme Sistemi (Network Monitor)
# Uygulama Davranis Analizi (Application Behaviour Analysis)

# Birinci bolumde, bilgisayarda kurulu olan yazilimlari izleme altina alarak daha ilk basta bilgisayarda zararli yazilim ve kodlarin olup olmadigini arastirarak bulur. Tiklandiginda bilgisayarda mevcut olan yazilimlarin durumunu gosterir bilgi tablosu karsimiza cikar.

# Ikinci bolumde, bilgisayarda kurulu olan yazilimlarin listesini cikararak yazilimlarin Surum (Version), Izin, Kampanya, Tanimlama gibi tum ozelliklerinin dokumunu yapar ve tum yazilim bilesenlerini denetim altina alarak zararli kod icerip icermediklerini surekli olarak denetler.

# Ucuncu bolumde, bilgisayar aglarini denetleyerek bilgisayara sizmaya calisan Kotu Niyetli Internet Erisimlerini ve Truva Yazilimlarini engelleyerek bilgisayarin son derece saglikli bir yapida olmasini saglar.

# Dorduncu bolumde, yazilimin uygulama davranislarini denetim altina alarak surekli yazilimi test eder ve yazilimin en ust duzeyde calismasina olanak saglar.

Yazilim; Bilgisayar Guvenlik Duzeyi (Computer Security Level)’nde ise bilgisayari istenilen guvenlik engelleme konumuna getirebilme yetenegine sahiptir.

Gizlilik bolumu secildiginde yazilim kullanicilara Uygulama Kurali (Application Rule), Ag Kurali (Network Rule), Guvenilir Uygulama (Trusted Application), Yasaklanan Uygulama (Banned Application)ve Bolge (Zone) basliklari altinda 5 ayri uygulamanin seceneklerini sunar. Bu seceneklere tikladigimizda yazilim bizden istenilen secenegin kaynaginin belirtilmesini ister -ki; bu seceneklerin ozel belirtilmesi gerekli yazilim varsa secilmesinde fayda vardir.- Yazilimin bu secenekleri kendiliginden atama yetenegi mevcuttur.

Sihirbazlar (Wizards) bolumunde ise Guvenilir Bir Bolgeyi Ilave Etmek (Add a Trusted Zone) ve Bilinen-Guvenilir Uygulama Icin Tarama (Scan for known application) secenekleri bulunmaktadir. Guvenilir Bir Bolgeyi Ilave Etmek icin bu secenegi tiklamaniz ve adimlari takip ederek bildiginiz bir internet adresini yazmaniz yeterli olacaktir. Yazilim artik o adresi zararsiz olarak algilayacak ama izlemeye devam edecektir. Bilinen-Guvenilir Uygulama Icin Tarama secenegine tikladigimizda yazilim kullanici tarafindan secilen ve diger secilmeyen uygulamalari tarama yetenegine sahiptir. Yazilim bu islemi kendiliginden sunmaktadir.

Son olarak Faaliyet-Etkinlik bolumunde ise, Baglantilar (Connections) ve Gunlukler (Logs) secenekleri mevcuttur. Baglantilar bolumunde, bilgisayarda bulunan ve internetle baglantisi olan tum yazilimlarin listesi ve durumlarini gosterir rapor ve izleme pozisyonlari bulunmaktadir. Kaydetme bolumunde, internete bagli olan veya baglantisi bulunan yazilimlarin hangi siklikla internete bagli oldugunu test ederek izleme sikligini belirler ve rapor tutar.

# Ise Yarar Uygulama bolumunde sirayla; Yazilimi Yukseltme (i-Vault),AntiVirus, Yedek-Destek (BackUp) bolumleri mevcuttur. Yazilim Yukseltme bolumu secilerek uygulamayi indir sekmesi tiklandiginda yazilimin yeni surumu bilgisayara kurulum-sistem seklinde inmektedir. AntiVirus sekmesi tiklandiginda, yazilimin kendisine ait AntiVirus yazilimi bilgisayara inmektedir. Yedek-Destek sekmesi tiklandiginda ise sunucularin, mahalli aglarin, CD ve DVD yazicilarinin, listelerin ve sikistirilmis dosyalarin dahil yedeklemesini yapabileceginiz bir yazilimi bilgisayara indirmektedir.
Homepage – http://www.comodogroup.com/

License: Freeware

Size: 20 MB

Comodo Firewall Pro 3.0.18.309

Yorum Yazin

Web Sayfamizda Yasalara Aykiri illegal Herhangi Bir Yazilim Yoktur.
Editorleri Tarafindan Eklenmesine Kesinlikle Musade Edilmez.

Copyright @ 2005 - 2017 Kralprogrami.net Her Hakki Saklidir.
Program indir - Oyun indir Sitemap : 1 2 3 4