Dracula Origin Demo

Oyun indir Yorum ekleyin

Dracula Origin DemoDracula Origin Oyun kendini daha cok macera oyunlarina adamis bir firma olan Frogwaresin elinden cikma. Yapimciyi daha oncede macera turunde olan Sherlock Holmes serisinden taniyoruz. Bu bakimdan yeni oyun icin beklentilerimiz cok da dusuk olmadan kurulumu gerceklestiriyor ve Dracula: Origine giris yapiyoruz.

Bram Stoker adli yazarin romanindan esinlenilen Dracula: Origin, romanla birebir olmamakla birlikte icerik olarak benzerlikler tasidigi soyleniyor. Frogwares tarafindan yeniden bicimlenen hikaye, ortalama ustu sayabilecegimiz bir macera oyununa zemin hazirliyor. Yapimda kontrol ettigimiz karakter Profesor Van Helsing, cok gecmeden Draculanin Transilvanyadaki kalesinde arkadasi Jonathan Harker’in tutsak oldugunu ogrenir. Bununla birlikte Profesor Van Helsingin endiselendigi baska bir kisi daha vardir; Jonathan Harker’in karisi Mina. Oyle gorulmektedir ki Dracula, Minayi bir miktar saplanti haline getirmistir. Zira Mina, Draculanin uzun suredir olu olan sevdigi kadin Irinaya oldukca fazla benzemektedir. Minanin ortadan kaybolmasi ile harekete gecen Van Helsing, arkadasinin karisini kurtarmayi gorev edinir. Avrupa ve Orta Doguda gecen yapim, Van Helsingin Draculayi durdurmak ve Minayi kurtarabilmesi icin Londra, Avusturya, Misir ve tabi ki Transilvanyanin icinde bulundugu uzun bir yolculuk beklemektedir.

Transilvanya

Klasik Point and Click tarzinda olan macera oyunumuz, iyi tasarlanmis 2D ortamlar uzerine 3D karakterler ile birlestirilmis. Kaplamalar, animasyonlar, sinematikler ve ara sahneler ile hikayede derinlik biraz daha arttirilmis. Turun getirdigi kaliplasmis ozellik nedeni ile macera oyunlarinda genellikle piksel avina cikarak etkilesime girebilecegimiz nesneleri arariz. Ancak enteresandir ki bu defa nesneleri bulmak icin iki numara buyuk gozluk takmaya gerek kalmiyor. Zira bosluk tusuna kisa bir sure basili tuttugunuz takdirde, ekranda o an etkilesime girilebilecek tum nesneler aydinlatiliyor. Boylece piksel avi yapmak zorunda da kalmiyoruz. Oyuna ait bir baska yenilik ise bir ortamda bulunurken gerekli olan tum nesneleri incelemeden ya da toplamadan mekandan ayrilamiyor olusumuz. Basta biraz sinir bozucu bir durum gibi gelse de, onca yer dolasip sonra tekrar basladigimiz noktaya donmek zorunda kalmamamiz durumu bir miktar kurtariyor. Buna benzer bir uygulama da diyaloglarda karsimiza cikiyor. Bir karakter ile konusma esnasinda tum secenekleri bitirmeden ayrilmak mumkun olmuyor. Mekandan ayrilmamak bir derece kabul edilebilirken, tum konusmalarin bitmesini beklemek sikici bir hal alabiliyor.

Bulmacalar genellikle cok zor olmamakla birlikte, daha cok mantiksal cercevede bir araya geliyor. Envanter defterimizde topladigimiz tum nesneler, bulundugumuz tum mekanlar ve yaptigimiz tum konusmalarin kayit edilmesi sayesinde de bulmacalarin cozulmesi bir miktar daha kolay oluyor. Genel olarak baktigimizda Dracula: Origin, macera turune ait hem iyi hem de kotu sayilabilecek ozellikleri bir arada barindiriyor. Aslinda kotu olarak nitelendirdigimiz kisimlarda biraz goreceli sekilde faydali oldugundan tam anlami ile kati bir derecelendirme yapmak mumkun olmuyor. Buna daha cok oyuncular kendileri karar vereceklerdir. Gorsel olarak detayli cevre ve ortamlara, iyi sayabilecegimiz ara video ve karakter modellemeleri eslik ediyor. Arka planda calan muzikler ve dublajlar ise grafiklerden biraz daha yavan kaliyor. Mantiksal bulmacalar cok zor olmadiklari gibi yeni yardimci yapilar ile de daha kolay cozuluyor. Tum bu etkenleri bir araya getirdigimizde Dracula: Origin, ortalamanin uzerinde bir puan almayi hak ediyor.

Oyun Yapimcisi : http://www.frogwares.com/

Dracula Origin Demo

Yorum Yazin

Web Sayfamizda Yasalara Aykiri illegal Herhangi Bir Yazilim Yoktur.
Editorleri Tarafindan Eklenmesine Kesinlikle Musade Edilmez.

Copyright @ 2005 - 2017 Kralprogrami.net Her Hakki Saklidir.
Program indir - Oyun indir Sitemap : 1 2 3 4