Firefox

Program indir Yorum ekleyin

Firefox
Mozilla Firefox acik kaynakli ve ucretsiz olarak dagitilan bir internet browser yazilimidir. Web sayfalarini gezebilmeniz icin yardimici olan uygulamalardan birisidir. Windows’un standart web tarayicisi internet explorer yazilimina gore daha gelismis ozellikleri ve modulleri bulunmaktadir. Su anda microsoft firmasin web browseri internet explorer’in en buyuk rakiplerinden birisidir. Dunya capinda milyonlara varasan bir kullanici kitlesine sahiptir. Bunun sebebi ise hizi ve guvenligi en ust duzeyde tutmasi diyebiliriz. Web guvenligi konusunda en ufak bir taviz vermeyen bu tarayici, zararli kod dagitan ve cesitli bilgilerinizi ele gecirmeye calisan siteleri engelleyebiliyor. Hiz konusunda ise rakiplerine buyuk fark atiyor fakat bana gore tek eksik yonu sistem kaynaklarini asiri tuketmesidir. Eger bilgisayar donanimlariniz guclu ise mozilla’yi kurduktan sonra baska browserleri kullanmazsiniz. Kullanim bakimindan ise oldukca pratiktir. Tum isletim sistemlerinde sorunsuz calisabilmektedir.Firefox
Firefox
Mozilla Firefox acik kaynakli ve ucretsiz olarak dagitilan bir internet browser yazilimidir. Web sayfalarini gezebilmeniz icin yardimici olan uygulamalardan birisidir. Windows’un standart web tarayicisi internet explorer yazilimina gore daha gelismis ozellikleri ve modulleri bulunmaktadir. Su anda microsoft firmasin web browseri internet explorer’in en buyuk rakiplerinden birisidir. Dunya capinda milyonlara varasan bir kullanici kitlesine sahiptir. Bunun sebebi ise hizi ve guvenligi en ust duzeyde tutmasi diyebiliriz. Web guvenligi konusunda en ufak bir taviz vermeyen bu tarayici, zararli kod dagitan ve cesitli bilgilerinizi ele gecirmeye calisan siteleri engelleyebiliyor. Hiz konusunda ise rakiplerine buyuk fark atiyor fakat bana gore tek eksik yonu sistem kaynaklarini asiri tuketmesidir. Eger bilgisayar donanimlariniz guclu ise mozilla’yi kurduktan sonra baska browserleri kullanmazsiniz. Kullanim bakimindan ise oldukca pratiktir. Tum isletim sistemlerinde sorunsuz calisabilmektedir.

Firefox
Firefox

Mozilla Firefox‘un bazi ozelliklerinden bahsedecek olursak;

Mozilla Firefox browser dunyada en cok ozellestirilebilen eklentiye sahip olan tarayicidir. Tarayicinizi istediginiz sekilde veya tarzda bicimlendirip, daha kolay kullanilabilecek tasarimda olusturabilirsiniz. Bunun icin resmi web sitesindeki eklentiler bolumunden kolayca yukleyebilirsiniz. Yada yuklemis oldugunuz eklentiyi araclar menusunden pasif yapabilir yada kaldirabilirsiniz.

Yukardan 2. resimde goruldugu gibi firefox‘u bu kadar harika kilan seylerden biriside adres cubuguna aramak istediginiz kelimenin veya sitenin ilk bir kac harfini yazdiktan sonra olasi internet sitelerini listeliyor olmasidir. Bu sayede hem hizli erisim hemde dogru internet sayfasina giris yapmanizi sagliyor. Bu otomatik tanimlama ozelligi sadece Google chrome ve Firefox da bulunmaktadir.

Fovori sitelerinizi de kolaylikla olusturabilirsiniz. Begendiginiz siteleri yer imlerine tek bir tiklama ile ekleyerek daha sonra ziyaret etmeniz icin listeye alabilirsiniz. Bunu yapmaniz icin klavyeden (Ctrl+D) tuslarina basmak yada adres cubugunun sag tarafinda bulunan yildiz isaretine basmaniz yeterlidir. Ayriyetten favorilerinizi yedekleyebilir daha sonralari Firefox‘da cokme gibi durumlar olusursa tekrar geriye yukleyebilirsiniz.

Entegre edilmis arama kutusu sayesinde Google, wikipedia, yahoo gibi buyuk sitelerde hizlica arama yapabilir ve zaman kaybini onlemis olursunuz. Kendi sitenizin yada begendiginiz sitenin arama kismini da ekleyebilirsiniz.

Firefox

Firefox‘da Rss destegi de bulunmaktadir. Her gun ziyaret ettiginiz kaliteli sitelerin rss link adreslerini ekleyerek sayfalara girmeden tarayicinizdan son konulara ulasmis olursunuz. Hatta diger sayfalarda rss yayinlama ozelligi varsa arac cubugunun sag tarafindaki anten seklindeki simgeye tiklayarak basit bir sekilde ekleyebilirsiniz.

Ebeveyn kontrol modulu ise cocuklarinizin internette guvenlice dolasmasini saglar. Windows ile tam uyumlu calisan bu modul ile istenmeyen sitelere veya sorunlu dosyalara karsi onlem almaktadir.

Yeni eklenen bir ozelligi ise entegre edilmis bir antivirus uygulamasinin olmasidir. Web sitelerini dolasirken veya bir dosyayi indirirken viruse rastlarsa aninda engelliyor ve bilgisayarinizi tehtitlerden koruyor. Fakak cok gelismis bir uygulama olmasa da guvenliginizi korumayi amaclayan guzel bir uygulamadir. Cogunlukla taninmis virusleri engelleyebiliyor.

Firefox‘da otomatik sifre hatirlama secenegide vardir. Herzaman giris yaptiginiz sitelerin sifrelerini kaydedebilir ve bir daha ki ziyaretinizde hatirlanmasini saglayabilirsiniz. Bu son derece guvenli bir uygulamadir ve sifreleriniz mozilla tarafindan kesinlikle kaydedilmez.

Popup turu rahatsiz edici reklam uygulamalarina karsida cesitli yenilemeler yapilmistir. Su anda her turlu popup kodlarini engellemektedir.

Tarayicini bir hata ile karsilasip kapandiginda, yeniden actiginizda ayni kaldigi yerden devam edebilme ozelligine de sahiptir.

Web sayfalarindaki resimleri veya yazilari mauseniz yardimi buyutup kucultebilirsiniz.

Acik kaynakli olmasina ragmen hala gelistirilmekte olan bu program kendisini internetten otomatik olarak guncelleme ozelligine sahiptir ve yeni surumleri ciktiginda size hatirlatma penceresi ile uyari verir ve yuklemek istediginizde evet tusuna basarsaniz arkaplanda kendisini gunceller. Tarayiciyi ise yeniden baslattiginizda yeni surum aktif olur.

Bircok faydali araclari ve ozellikleri olan mozilla firefox hakkinda daha detayli bilgi edinmek isterseniz yapimcinin adresini ziyaret edebilirsiniz.

Son surumu : Mozilla FireFox 3.6.10

Yapimcisi: Mozilla Firefox

Firefox

Yorum Yazin

Web Sayfamizda Yasalara Aykiri illegal Herhangi Bir Yazilim Yoktur.
Editorleri Tarafindan Eklenmesine Kesinlikle Musade Edilmez.

Copyright @ 2005 - 2017 Kralprogrami.net Her Hakki Saklidir.
Program indir - Oyun indir Sitemap : 1 2 3 4