Ashampoo WinOptimizer 4.35

Program indir Yorum ekleyin

Ashampoo WinOptimizer 4.35 Ashampoo WinOptimizer 4.35 Ashampoo WinOptimizer bir sistem yapilandirma programidir. Sisteminizden en iyi verimi alabilmeniz icin gerekli iyilestirmeleri yapmakta ve size daha stabil calisan bir sistem sunmaktadir.

Program 4 ana bolumden olusmaktadir. Bunlar:

Cleaning Tools(Temizlik Araclari)

Tuning Tools(Iyilestirme Araclari)

File Tools(Dosya Araclari)

Tweaking Tools(Hizlandirma Araclari)

CLEANING TOOLS(TEMIZLIK ARACLARI)

Cleaning Tools bolumunu adindan anlasilacagi uzere “Temizlik Araclari”nin bulundugu alandir. Bu temizlik araclari kullanilarak sistemde gereksiz yere yer isgal eden veriler temizlenmektedir. Bu verilerin silinmesi sistemin daha rahat calismasini saglamaktadir. Cleaning Tools bolumu kendi icerisinde dorde ayrilmakatadir. Bu bolumler:

Drive Cleaner(Surucu Temizleyici)

Registry Cleaner(Kayit Defteri Temizleyici)

Internet Cleaner(Internet Artik Temizleyici)

DLL Cleaner(DLL Dosyasi Temizleyici)

“Drive Cleaner” araci surucu temizleme islemini gerceklestirmektedir. Sabit diskinizde bulunan gereksiz dosyalarin temizligi yapilmakta ve hem kullanim alani acilmakta hem de sabit disk gereksiz verilerden arindigi icin isteklerinize daha hizli yanit verebilmektedir. Eger sabit diskinizi bolumlendirmis iseniz “Drive Cleaner” bolumundeki “Configure options of this module (Bu Arac Icin Ayarlari Yapilandir)” secenegi ile hangi bolumlerin temizlenecegini kendiniz tercih edebilirsiniz.

“Registry Cleaner” araci Windows icerisindeki “kayit defteri”nde bulunan gereksiz girdileri temizlemektedir. Windows kayit defterinde sisteminizde olan biten her sey kayit altina alinmaktadir. Ornegin sisteminize kurmus oldugunu bir programa iliskin bilgiler burada saklanmaktadir. Eger sisteminize kurdugunuz programin kaldirma araci kaldirilirken kendine ait verileri kayit defterinden silmiyorsa kayit defterinde gereksiz veriler olusacaktir. Zamanla bu verilerin miktari artacak ve kayit defteriniz sismis olacaktir. Buradaki sismis sozcugunden kasit kayit defterinin icerisinde islevi olmayan verilerin birikmesidir. Iste bu araci kullanarak kayit defterinizi temizleyebilmekte ve ozellikle sistem hizi acisindan bir adim one gecmektesiniz.

“Internet Cleaner” araci ise kullanmis oldugunuz tarayici ile internette gezerken kullanilan cerezler, onbellek dosyalari, gecmis url adresleri temizlenmektedir. Internet tarayicilari size daha hizli gezme imkani saglamak icin gezmis oldugunuz sayfalardaki cerezleri hazfizasinda tutar. Bu sayede siz ayni sayfaya bir daha ki seferiniz de daha hizli girersiniz; fakat bu durumun bir de olumsuz yani vardir. Uzun sure temizlenmeden kalan cerezler artik cop haline gelirler ve size hiz saglayacaklarina tam tersi islev gormeye baslayabilirler. Ayrica tarayicilar yine gezmis oldugunuz sayfalardaki bilgileri on belleklerinde tutmakta, gezilen adresleri hafizasina almaktadir. Bu durum teorik olarak hiz saglamaktadir fakat bu bilgiler aynen cerezlerde oldugu gibi zamanla islevlerini yitirebilmektedirler.

“DLL Cleaner” aracinin amaci ise sisteminizdeki birden fazla dll dosyalarini bulmak ve gereksiz olanlari silmektir. DLL dosyalari bilindigi uzere Windows’un ana dosyalaridir ve hasar gorduklerinde ya da silindiklerinden buyuk sorunlara neden olabilmektedir. Bu arac sistemdeki cift dll dosyalarini aramakta ve gereksiz olarak nitelendirdiklerini siyah renkle gostermektedir. Kirmizi renkle gosterdigi dosyalar icin sistem icin gerekli olan ve silindiginde sorun olusturacak dosyalardir.

TUNING TOOLS(IYILESTIRME ARACLARI)

Ikinci ana bolum olan “Tuning Tools” sistem ayarlarinda bir takim degisiklikler yaparak sisteminizi iyilestirme amaci tasimaktadir. “Tuning Tools” bolumu icerisinde de 4 arac bulunmaktadir. Bu araclar:

StartUp Tuner(Baslangic Iyilestirme)

IP Spam Blocker(Suru Posta Engelleyici)

Windows Functions(Windows Fonksiyonlari)

Internet Tuner(Internet Iyilestirici)

“StartUp Tuner” sistem acilisinda otomatik olarak baslayan uygulalamalarin duzenlenmesini saglar. Sistem acilisinda baslamasina gerek olmayan programlarin bu bolumde isaretlerini kaldirarak otomatik baslamasini engellemeniz sistemin daha hizli acilmasini saglayacaktir. Otomatik olarak baslayan uygulama sayisi arttikca Windows’un acildiginda size yanit verme suresi uzayacaktir.

“IP Spam Blocker” araci kisaca bir spam engelleyicidir. Spam icerisinde reklamlar bulunan suru postalaridir. Ben buna en iyi ornegi soyle veririm; bir sabah kalktiginiz posta kutunuzdan adresinize gelen faturalari, evraklari almak istersiniz fakat bir bakarsiniz ki posta kutunuz buyuk marketlerin reklam afisleri ile dolu. Iste spam tam olarak budur. Simdi bu arac ne yapiyor onu soyleyeyim. Bu tur suru postalari buyuk ihtimalle ayni Ip adreslerinden gelirler. Iste Spam Blocker araci bu Ip adreslerini engelleyerek sizi Spamlardan kurtarmis olur. Etkin hale getirmek icin yapmaniz gereken tek sey “Enable IP Spam” butonuna tiklamak olacaktir.

“Windows Functions” Windows icerisinde bulunan araclara kisayoldan ulasmanizi saglamakta. Bu bolumde Windows’un sagladigi hizmetlerdem “Scan Disk”,”Defrag” ve “System Restore” araclari bulunmakta. “Scan Disk” ile sistem uzerinde bulunan sabit diskiniz hata taramasindan gecirilmektedir. “Defrag” ile disk birlestirme islemini yapar. Burada “Disk Birlestirme”nin ne anlama geldigini aciklayayim: Windows XP bilindigi uzere NTFS dosya sistemini kullanmaktadir. Disk uzerine yazilan veriler de gelisiguzel olarak yazilmaktadir. Yani bir uygulamayi calistirmak icin gerekli olan verilerin bir kismi diskin basinda bir kismi ise sonunda olabilir. Boyle olunca da uygulamanin acilis ve calisma hizi dusmekte yani performans kaybi olmaktadir. Iste bu performans kaybini onlemek ve Windowsu hizlandirmak icin belirli araliklarla disk birlestirmesi yapilmalidir. Birlestirilen bir diskte uygulamalar daha hizli acilmakta ve daha hizli calismaktadir. “System Restore” bilindigi uzere “Sistem Geri Yukleme Araci”dir. Belirli tarihlerde almis oldugunuz sistem geri yukleme noktasini kullanarak Windowsunuzu o gunku haline geri getirebilirsiniz.

“Internet Tuner” araci kullanmis oldugunuz baglanti turune gore istediginiz taktirde internet baglantinizi iyilestirip daha hizli bir baglantiya kavusmanizi amaclamaktadir. Kullanmis oldugunuz baglanti turunu secmeniz ve islemi gerceklestirmek
icin gerekli adimlari uygulamaniz gerekmektedir. Ayrica bu arac ile hiz testi yapabilir, Internet Explorer’in kullanmis oldugu eklentilerde duzenlemeler yapabilirsiniz.

FILE TOOLS(DOSYA ARACLARI)

Programin ucuncu bolumu olan “File Tools” “Dosya Araclari”nin bulundugu alandir. Bu alanda dosyalarinizla ilgili yapabileceginiz islemler yine dort kategoriye ayrilmis durumda. Bu kategoriler:

Disk Space Explorer(Bos Disk Alan Gosterici)

File Wiper(Dosya Silici)

File Splitter Joiner(Dosya Ayirici-Birlestici)

Encrypter Decrypter(Dosya Sifreletici)

“Disk Space Explorer” araci sabit diskinizdeki bolumleri tarayarak kullanim alanlarini ortaya koymaktadir. Bu ozellik sayesinde sisteminizdeki suruculerin kullanim alanlarini en ince ayrintisina kadar ogrenebilirsiniz. Hangi dosya turlerinin ne kadar yer kapladigini gorebilir yeni gruplar olusturabilirsiniz. Ayrica pasta grafigi ya da bar grafigi gibi farkli grafiklerle de suruculerinizin durumunu gorme imkaniniz bulunmakta.

“File Wiper” Ashampoo’nun “Dosya Silici” aracidir. Silmek isteyip de silemediginiz dosya ya da klasorleri bu arac sayesinde kalici olarak silme sansiniz var. Bilindigi uzere bazan sistemden dosya klasor silinememektedir. Genelde dosya kullanimda oldugundan silme sirasindan Windows hata iletileri ile karsilasilabilinmektedir. Silemediginiz dosyanin oncelikle Windows Gorev Yoneticisinden kullanimda olup olmadigina bakma sizin yararinizadir. Ayrica sistemi guvenli kipte acarak silmeyi deneyebilirsiniz. Ashampoo ile bunu gerceklestirmek icin yapmaniz gereken tek sey araci actiktan sonra “Add Folder(s)” ya da “Add File(s)” botunlarina tiklamak ve “next” demek.

“File Splitter Joiner” araci “Dosya Ayrima ve Birlestirme” islevini yerine getirmektedir. Bazi durumlarda (dosya buyuklugu gibi) dosyalari parcalara ayirmamiz gerekebilmektedir. Bunu gerceklestirmek icin ayirmak istediginiz dosyayi secip ne sekilde ayiracaginiza karar verdikten sonra asamalari takip etmeniz yeterlidir.

“Encrypter Decrypter” araci ile istediginiz her turlu dosyaya sifre koyabilmektesiniz. Guvenlik geregi zaman zaman dosyalarimiza sifre koyma ihtiyacimiz olabilir.

TWEAKING TOOLS(HIZLANDIRMA ARACLARI)

Programin 4. ve son bolumu olan “Tweaking Tools” yani “Hizlandirma-Yapilandirma Araclari”nin oldugu alandayiz. Bu bolumde cesitli ayarlamalar yapilarak windowsun hizinin arttirlmasi amaclanmis. Diger bolumlerde oldugu gibi burada 4 kategoriden olusturulmus durumda. Bu kategoriler:

System Information(Sistem Bilgilendirme Araci)

Tweaking(Hizlandirma Araclari)

Defrag(Disk Birlestirme Araci)

File Associator(Dosya Eslestirme Araci)

“System Information” araci sisteminizin haakkinda detayli bilgilere ulasabilmeniz icin oldukca elverisli. Bu alanda donanimsal ve yazilimsal olarak sisteminiz hakkindaki bilgilere erisebilmektesiniz. Islemci(Processor), Anakart(Motherboard), Ekran Karti(Display), Yerel Suruculer(Logical Drives), Windows Isletim Sistemi(Windows), Sisteminizdeki Mevcut Yazilimlar (Software), Ag Baglantilari (Network) ,Sabit Diskiniz (IDE Hard Drives), USB Portlariniz(USB), Hafiza Kartiniz(Memory), Sistemde Calismakta Olan uygulamalar(Processes) ve son olarak Sistemde Kurulu Suruculer(Drivers) hakkinda ayrintili bilgilere ulasmaniz cok kolay. Kolaylik olmasi acisindan terimlerin Ingilizce karsiliklarini da parantez icinde belirttim. “System Informatin” bolumune girdikten sonra hangi bilgilere ulasmak istiyorsaniz uygun bolume girerek bilgileri ayrintili bicimde gorebilirsiniz.

“Tweaking” araci sistem uzerinde cesitli degisiklikler yaparak sistemi iyilestirmenizi saglayacak olan bolumdur. Bu alanda “Windows Gezgini”, “Media Player”, “System”, “Security” alanlarinda kendinize uygun ayarlamalari yaparak bilgisayarinizdan daha fazla verim alma imkaniniz var. Bu bolumde ben sizlere ayrintili bir aciklama sunamayacagim, cunku her sistemin kendine ozgu yanlari bulunmakta. O nedenle bu alanda siz kendiniz biraz caba gostererek ve aciklamalari okuyarak neler yapacaginiza karar vermelisiniz.

“Defrag” araci Ashampoo’nun kendi gelistirmis oldugu ve disk birlestirme islemini yapan oldukca verimli bir arac. Windows’un disk birlestirme aracindan daha profesyonel yapida. Yapmaniz gereken birlestirilmesini istediginiz surucunuzu secip adimlari uygulamak.

“File Associator” yani “Dosya-Uygulama Eslestirme Araci” sisteminizde gerekli taramayi yaptiktan sonra hangi tur dosyalarin hangi programlar-uygulamalar tarafindan acildigini size gosteriyor. Ornegin “.mp3″ dosyalari varasayilan olarak Windows Media Player” ile aciliyor fakat siz istiyorsunuz ki “.mp3” dosyalariniza tiklandiginda “Winamp” ile acilsin. Iste bu islemleri buradan gerceklestirebilirsiniz. Bu eslestirmeleri duzenlemek icin degistirmek istediginiz dosya turunun uzerine tiklayip “Change Application” demeniz ve uygun yolu gostermeniz yeterlidir. Ayrica “Change Symbol” butonunu kulanarak o dosya turunun farkli bir sembol ile gosterilmesini de saglayabilirsiniz.

EDITORUN NOTU

Ashampoo WinOptimizer Platinum yaziliminin ozelliklerini ve islevlerini sizlere genel olarak aktardim. Simdi sizlere bu yazilim hakkindaki goruslerimi ve deneyimlerimi anlatacagim. Oncelikle “Cleaning Tools” yani “Temizleme Araclari” bolumu ile baslayalim. Temizlik araclari icerindeki surucu temizleme, kayit defteri temizleme ve internet artiklarini temizleme bolumlerini gonul rahatligiyla kullanabilirsiniz. Bugune kadar bu bolumlerin kullanimindan dogan bir sorunla ne karsilastim ne de karsilasan bir kisiyi gordum. Aksine bu uc aracin kullanilmasi sistem performansina oldukca katki saglamakta ve sisteminizin hizlanmasini saglamaktadir. Bu bolumun son araci olan “DLL Cleaner” yani “DLL Dosya Temizleyicisi” icin ayni seyleri maalesef soyleyemeyecegim. Bu aracin kullanilmasi oldukca riskli ve kullanan kisiler sorunlarla karsilastiklarini belirtiyorlar. Durumu su sekilde aciklayayim: Teorikte siyah olarak isaretlenmis dosyalar silinebilir fakat bu durum uygulama esnasinda degismektedir. Bilindigi uzere sistemde ayni dll dosyasindan birden fazla bulunabilir ve her ikisi de sistem ya da sistem uygulamalarinin calismasi icin gerekli olabilir. Bu arac netice de arama islevini ortaya koydugu kriterlere gore yapmaktadir. Yani akilli bir yapisi yoktur. Kisacasi benim size tavsiyem bu araci kullanmamniz olacaktir. Ashampoo WinOptimizer Platinum yaziliminda gordugum tek eksik yanda bu aractir. O nedenle programa puan verirken 5 veremedim. Belki ileri surumlerinde bu arac gelistirilip daha islevsel hale getirebilir. Bu araci kullanan kisiler silme islemini gerceklestirdikten sonra sistemlerinin hata verdigini ya da coktugunu belitrmistir. Tabii ki herhangi bir sorunla karsilasmayanlar da vardir ama ben sizlere guvenli olamayan bir araci kullanip faydali olma amacindayken zarar vermek istemem. Aslinda isin ic yuzu sudur: Her sistem kendi ozelliklerine, icerisinde bulunan uygulamalara gore calismaktadir ve bu nedenle teorik olarak gereksiz diye nitelendirilen bir dll dosyasi bir sistem icin gereksizken digeri icin gerekli olabilir.

“Tuning Tools” bolumundeki “Startup Tuner” araci ile ilgili su noktaya deginmek istiyorum: Bu arac bildiginiz uzere sistem acilisinda devreye giren uygulamalarin duzenlenmesi amacini tasiyor. Sistemde ne kadar fazla otomatik baslayan uygulama varsa bu sistem acilis hizini etkileyecektir. Bazi uygulamalar vardir ki sistem acilisinda direk devreye girmesi gerekmektir. Bunlar AntiVirus, AntiSpyware, Guvenlik Duvari vb. yazilimlardir. Bu bolumu yapilandirmak tercihlerinize gore size kalmistir. Netice de siz sisteminizi herkesten daha iyi bilmektesiniz ve acilista hangi uygulamalarin gerekli/gereksiz olduguna kanaat getirmelisiz. Burada kucuk ama onemli bir uyari yapmak istiyorum. Sistem acilisinda otomatik olarak calisan “ctfmon.exe” uygulamasinin bircok kisi gereksiz oldugunu belitmektedir. Bu oldukca yanlis bir durumdur. Cunku “ctfmon.exe” uygulamasi windows’ta acilan pencerelerin takibini yapmakatdir, ayrica sistem saatinin gorunmesini de saglamaktadir. Bu uygulamanin otomatik calisma ozelligini devre disi birakirsaniz sistem saatinizin gorunmeyecektir, ayrica acilan pencerelerin takibi de yapilmayacaktir. Bu uygulamayi kesinlikle devre disi birakmamanizi oneririm. Bu bolumdeki “Internet Tuner” aracinin islevi aciklamada da belittigim gibi mevcut internet hizini
iyilestirmektir fakat su
unutulmamalidir; hicbir yazilim sizin mevcut internet baglantinizin saglamis oldugu maksimum hizin otesine sizi geciremez. 512kbps baglantiniz ile saniyede maksimum 64kb veri indirebilirsiniz. Burada yapilmaya calisan en iyi performansi alabilmeniz
icin sisteminiz icerisinde ayarlamalar yapmaktir.

Dosya Araclari bolumundeki Dosya sifreleme ozelligi bildiginiz gibi guvende olmasini istediginiz dosyalara sifre koyma islemini gerceklestirmektedir. Bu noktada size onerim su olacaktir; dosyalariniza sifre koyarken hem sayi hem harflerden olusturun ve karisik olarak buyuk-kucuk harf kullanin. Karakter sayisini da uzun tutmaniz sifrenin kirilmasini neredeyse imkansiz hale getirecektir.

Ashampoo yaziliminin ana ekraninda gormus oldugunuz “1-Click-Optimization” araci. Bu arac “Tek Tikla Optimizasyon” anlamina gelmekte. Temizlik Araclari icerisindeki surucu temizleme, kayit defteri temizleme ve internet artiklarini temizleme
araclarinin ucunun ayni anda tek tiklama ile calismasini sagliyor. DLL temizleme ozelliginin kullanimini ben zaten tavsiye etmiyorum. Internet kullanim surenize bagli olarak bu tek tiklama ozelligini kullanmaniz yarariniza olacaktir.

Son olarak “Easy Mode” ve “Expert Mode” secimlerine deginmek istiyorum. Easy Mode programin normal kullanicilar icin olan kullanim tipi. Bazi araclar bu tip kullanimda etkin olmuyor(ornegin DLL Cleaner). Expert Mode ise uzman kullanicilara yonelik olan kullanim tipi. Ben her ikisini de kapsamasi amaciyla aciklamalarimi bu tipe gore yaptim. Size tavsiyem eger yeni bir bilgisayar kullanici iseniz Easy Mode tipini kullanmaniz.

Yazilimin 3.30 Surumdeki Iyilestirmeler:

Kullanici arayuzu ile secilebilen temalar guncellendi.

Etkilesimli cevrimici guncelleme ozelligi getirildi.

Yazilimin tum bolumleri icin hassas-kaynak yardim ozelligi getirildi.

Parola korumasi: Yetkisiz kullanicilarin programi kullanama ozelligi.

“Task Planner” arayuzu ile “Tek Tiklama ile Iyilestirme” ve kisisel modullere direk erisim izni getirildi.

Uyari iletileri yonetici haklari disinda program baslatildiginda verilecek hale getirildi.

Internet Menusu basitlestirilmis hale getirildi.

“Surucu Temizleme” modulune geri donusum kutusunu kullanmadan silme islemi yapan kullanicilar icin “dogrudan silme” ozelligi eklendi.

“Kayit Defteri Temizleyici” yeni arama kategorisini icerir hale getirildi.

“Internet Artik Temizleyici” tum populer tarayicilari destekler hale getirildi(Internet Explorer, Firefox, Mozilla, Netscape 7.x and 8.x, Opera 7.x and 8.x).

ve cok daha fazlasi…

Yazilimin Son Surumundeki Yenilikler:

Yazilima 3 yeni modul eklendi ve Windows Vista isletim sistemi ile tam uyumlu hale getirildi.

Yeni Windows Vista uyumlu disk birlestirici.

Birkac yeni iyilestirme araci.

Gelistirilmis kullanici arayuzu.

Yeni Windows Vista temalari.

Kralprogram.net aciklamasi = Ashampoo WinOptimizer 4.35 programini indirdikten sonra kendi guvenliginiz icin antivirus programlari ile tarama yapiniz. KraLProgram.net Ashampoo WinOptimizer 4.35 yazilim ureticisi degildir. Ashampoo WinOptimizer 4.35 programindan kaynaklanan bir sorun olursa lutfen yapimci firma veya sahis ile irtibata geciniz.

Programi Hazirlayan – http://www.ashampoo.com/

Yorum Yazin

Web Sayfamizda Yasalara Aykiri illegal Herhangi Bir Yazilim Yoktur.
Editorleri Tarafindan Eklenmesine Kesinlikle Musade Edilmez.

Copyright @ 2005 - 2017 Kralprogrami.net Her Hakki Saklidir.
Program indir - Oyun indir Sitemap : 1 2 3 4