McAfee VirusScan Enterprise 8.5i

Program indir Yorum ekleyin

McAfee VirusScan Enterprise 8.5i McAfee VirusScan Enterprise 8.5i McAfee VirusScan Enterprise ev ve is yerlerinizde bilgisayarlarinizin guvenligini saglayabileceginiz bir virusten koruma yazilimidir. Yazilim sahip oldugu 7 modul ile sisteminizi zararlilara karsi korumaya calismaktadir. Oldukca gelismis bir yapiya ve koklu bir gecmise sahip olan arac bir konsol yardimiyla yonetilmektedir. Ayrica sistem cubugu uzerinden kolay erisime de aciktir.

Erisim Korumasi(Access Protection)
Gelen ve giden ag trafigini tum portlari denetleyerek izleyen bu modul tehlikeli olabilecek girisimleri engellemektedir. Acik portlar uzerinden yapilabilecek saldirilara karsi her an hazir olan yazilim gerektiginde portlari kapatabilme yetenegine sahiptir. Bu sayede hem gonderilen hem de alinan veriler kesilmis olacak ve olasi tehdit ortadan kalkacaktir. Bilindigi uzere bilgisayar aygitlarina erisim her biri ayri numaralar almis portlar sayesinde yapilmaktadir. Ornegin; klavyeniz ile girdiginiz komutlar ag uzerinde aktarilmak icin 60h portunu kullanir. Bu portun denetimi bir bilgisayar korsaninin eline gectiginde artik yapabileceginiz pek bir sey kalmaz. Iste bu modul bu tarz tum olumsuz durumlarin onune gecme gorevi gormektedir.

Ayni modul dosya ve dizin paylasim guvenligini de saglayabilmektedir. Bilgisayariniz uzerindeki dosya ve dizinlerin bir baska ag kullanicisi tarafindan kullanilmasi sisteminizi tehlikeye dusurebilecek bir durumdur. Bu modul ile istediginiz takdirde dosya ve dizinlerinizin paylasimini tamamen kapatabilirsiniz. Ayrica dosya ve dizin paylasim erisimlerinde yalnizca okuma hakki da verebilirsiniz. Hangi dosya dizinlerinize ne tur izinler vereceginizi ayarlayabilir ya da varsayilan ayarlari ile kullanabilirsiniz. Bu islevi varsayilan ayari ile kullanmaniz paylasim guvenliginize yetecektir. Bu modulun son islevi olan raporlama seceneginde tutulan gunluk dosyalarinin limitini, hangi bicimde tutulacagini ve nereye kaydedilecegini ayarlayabilirsiniz.

Tampon Bellek Tasma Korumasi(Buffer Overflow Protection)
Bilgisayar korsanlarinin denetlenmeyen bellekler uzerinde tasirma yaparak serbest bicimde zararli kod kullanmasininin onune gecmeye yarayan moduldur. En cok kullanilan saldiri yontemlerinden birisi olan Buffer Overflow bilgisayardaki ara bellegin daha bosaltilmadan uzerine veri yazdirilmasi ile gerceklestirilebilmektedir. Temel amac sistem uzerinde bir acik kapi olusturarak sisteme sizmaktir. Isletim sistemi gonderilen normal veriyi ara bellekte yer kalmadigi icin bir kod gibi isledigi anda artik sistem korsanin eline gecmistir. Guvenlik Duvarlarinda da bulunan bu islev gercekten sistem korumasi icin buyuk onem tasimaktadir. Kesinlikle etkin bicimde calistirmaniz gerekmektedir.

Elektronik Posta Taramasi(On-Delivery E-mail Scanner)
Gunumuzde bilgisayar sistemlerine giren zararlilarin buyuk bir kismi elektronik postalardaki zararli kodlar, bilinmeyen baglantilar ve icerisinde zararlilarin bulundugu ek dosyalarla bulasmaktadir. Bu modul bilgisayarinizda kullanmis oldugunuz E-Posta istemcisi ile gonderdiginiz ve aldiginiz postalari tarayarak olusabilecek tehlikelerin onune gecmektedir. Aldiginiz ve gonderdiginiz postalardaki ekli dosyalarin isterseniz tum turlerini isterseniz varsayilan olanlarini ve kendi sectiklerinizi taratabilirsiniz. Yazilim sahip oldugu sezgisel tarama ozelligi ile henuz tanimlanmamis olan bilinmeyen zararlilari algilayabilmekte, sikistirilmis dosyalari tarayabilmektedir. Varsayilan olarak dosyalarda bir zararli tespit ettiginde gerceklestirien islem temizlemedir. Yani sisteme hicbir zarar vermeden ekli dosyayi arindirmaktir. Eger arindirma islemi yapilamazsa zararlinin bulundugu dosya karantina dizinine tasinmaktadir. Varsayilan ayarlari ile kullanmaniz uygun olacagi gibi tercihinize gore de degistirebilirsiniz.

Istenmeyen Yazilim Ilkeleri(Unwanted Programs Policy)
Virusler disindaki zararlilara karsi koruma saglayan bu modul tercihinize gore sahip oldugu veritabani ile diger turden zararlilari da tanimlayip temizleyebilmektedir. Casus yazilimlara(spyware), reklam amacli yazilimlara(adware), uzaktan yonetim araclarina(remote admininstration tools), numara ceviricilere(dialers), sifre kiricilara(password crackers), saka amacli araclara(jokes) ve diger istenmeyen yazilimlara karsi sisteminizi hazir durumda tutmak isterseniz herbir zararli cesiti icin uygun kutucuklari isaretlemeniz gerekmektedir. Ozellikle ilk 5 siradaki zararlilari tanimlanir halde ayarlamaniz sistem guvenliginiz acisindan oldukca onemli bir durumdur.

Anlik Erisim Taramasi(On-Access Scanner)
McAfee VirusScan Enterprise yaziliminin en onemli modulu olan ve gercek-zamanli sistem korumasi saglayan bu modul sisteminizin tum noktalarini anlik olarak taramaktadir. Gerceklestirdiginiz tum islemleri takip ederek olasi bir zararlinin bulasmasini engellemekte, sistem acilisinda kendiliginden calisan uygulamalari denetlemektedir. Isletim sistemini ilk yuklenme evresinde baslangic viruslerine karsi taramakta ve bilgisayar kapaliyken takili bir disket surucu varsa yine ayni tehlikeye karsi onu da denetimden gecirmektedir. JavaScript ve VBScript kodlari ile bulastirilmaya calisan zararli kodlari da algilayan bu modul izinsiz yapilan uzaktan baglanti girisimlerini de engelleyebilmektedir. Sistem uzerinde calisan islemleri de anlik olarak izlemekte varsayilan olarak; tum dosya turlerini taramakta, buldugu zararlilara once temizleme daha sonra karantinaya alma islemi uygulamakta, henuz tanimlanmamis zararlilari sezgisel tarama yetenegi ile tespit etmektedir. Sikistirilmis dosyalarin taranmasini istemeniz durumunda ilgili secenekleri de isaretleyebilirsiniz.

Talebe Bagli Disk Taramasi(On-Demand Scan)
Bu modul ile sabit diskinizdeki istediginiz bir alanda tarama yapabilmektesiniz. Oldukca hizli bicimde tum sabit diskinizi tarayabilen yazilim buldugu zararlilari sistemden temizleyebildigi gibi olusturduklari hasari da onarabilmektedir. Program viruslerini, makro virusleri, tanimlanmamis zararlilari, boot yani sistem acilis viruslerini, tum istenmeyen yazilimlari bulabilen bu modul istenildigi takdirde periyodik olarak da tarama yapabilmektedir. Yani ayarlamis oldugunuz zamanlarda mevcut secenekleri ile de islem yapabilmektedir.

Kendiliginden Guncelleme(Auto Update)
Guvenlik yazilimlarinin vazgecilmez ozelliklerinden birisi olan kendiliginden guncelleme ile yazilim yeni cikan tehlikelere karsi veritabanini guncelleyerek hazir durumda calismaktadir. Veritabanini gunluk olarak kendiliginden guncelleyebildigi gibi onemli durumlarda da hizli guncellemeler yapabilmektedir. Hafta ici hergun mutlaka guncellenen veritabani ile yazilim yeni tehlikelere verdigi onemi gostermektedir. Elle de guncelleme imkaniniz bulunmakta ayrica guncellemeleri istediginiz periyotlarda da yaptirabilmektesiniz. Varsayilan ayarlari ile kullanmaniz yarariniza olacaktir.

Editor’un Yorumu
McAfee VirusScan Enterprise yukarida yazilmis olan ozellikleri ve gostermis oldugu performans ile oldukca basarili bir yazilim. Ozellikle sahip oldugu gercek zamanli koruma, port denetlemesi, dosya-dizin paylasim guvenligi, tampon bellek korumasi ve kendiliginden guncelleme ozellikleri ile iyi bir guvenlik sagliyor. Viruslerin disindaki tum zararli turlerini de tespit edip temizleyebilmesi yazilim icin buyuk bir arti. Tum bu iyi ozelliklerine karsin yazilim yuksek oranda sistem kaynagi kullanmakta ve basarisini bu anlamda dusurmekte. Dusuk sistem yapilandirmasina sahip kullanicilarin yazilimi kullanabilmeleri oldukca guc. 3 ay boyunca tum islevleriyle ucretsiz bicimde kullanilmasi ise diger ucretli rakiplerine gore avantajli bir durum. Varsayilan ayarlari ile kullandiginizda sistem guvenliginizi buyuk oranda saglayabileceginiz yazilim alternatif bir virusten koruma araci olarak denenebilir.

Kralprogram.net aciklamasi = McAfee VirusScan Enterprise 8.5i programini indirdikten sonra kendi guvenliginiz icin antivirus programlari ile tarama yapiniz. KraLProgram.net McAfee VirusScan Enterprise 8.5i yazilim ureticisi degildir. McAfee VirusScan Enterprise 8.5i programindan kaynaklanan bir sorun olursa lutfen yapimci firma veya sahis ile irtibata geciniz.

Programi Hazirlayan – http://www.mcafee.com/us/

Yorum Yazin

Web Sayfamizda Yasalara Aykiri illegal Herhangi Bir Yazilim Yoktur.
Editorleri Tarafindan Eklenmesine Kesinlikle Musade Edilmez.

Copyright @ 2005 - 2017 Kralprogrami.net Her Hakki Saklidir.
Program indir - Oyun indir Sitemap : 1 2 3 4