mozilla firefox 2.0.0.3

Program indir Yorum ekleyin

mozilla firefox 2.0.0.3 mozilla firefox 2.0.0.3 mozilla firefox 2.0.0.3 versiyon 2.0.0.3 : son olarak bir guvenlik acigi tespit edilen firefox 2de 21 mart tarihinde bir guvenlik guncellemesi olarak 2.0.0.3 verisyonu yayinlandi. acik kodun en onemli artilarindan biride bu tur sorunlarin aninda giderilebiliyor olmasi. Oyle ki, mark@bindshell.net e-posta adresi ile bildiren gelistirici, firefox kullanicilarinin kendi aglari hakkindaki bilgileri disariya aktarilmasina yardimci olan bu acigi bildirdi ve kisa zamanda da bu acik kapandi. ftp protocolu artik daha guvenilir durumda.

Ozellikler

daha Iyi bir web deneyiminin tadini Cikarin
webde yapilacak cok sey var. firefox 2 de bu zamaninizi daha verimli kilacak yararli ozelliklerle dolu.

gelismis sekmeli tarama
sekmeleri biz de sizin kadar cok seviyoruz. bu nedenle firefox 2 yeni pencereleri ontanimli olarak sekmelerde acacak. her sekmenin ustunde bir kapatma dugmesi var. ama endiselenmeyin. bir sekmeyi kazayla kapatirsaniz gecmis menusune giderek kapattiginiz sekmeyi “yeni kapatilan sekmeler” alt menusunden yeniden acabilirsiniz. artik yer darligi da cekmeyeceksiniz. bir suru sekme actiginizda, tum bunlarin tek bir pencereye rahatca sigmasini saglamak amaciyla, sekme cubugunun her iki ucunda kaydirma cubuklari belirecek. ayrica bir de sag ucta, acmis oldugunuz sekmeleri listeleyen bir dugme goreceksiniz.

oturum kurtarma
webde bir isle ugrasirken bulundugunuz yeri kaybetmek aci vericidir. firefox bastan baslatilmak zorundaysa ya da kapanirsa, onu yeniden actiginizda kaldiginiz yere geri donersiniz. firefoxu biraktiginiz gibi bulmanizi saglayan, yeni oturum kurtarma ozelligidir. bakmakta oldugunuz sekmeler ve pencereler; formlarda yazmakta oldugunuz seyler; devam etmekte olan indirme islemleri; firefox yeniden acildiginda hepsini biraktiginiz gibi bulacaksiniz. hatta firefox 2yi her seferinde kaldigi yerden devam etmek uzere ayarlayabilir ve baslangic sayfasini acmaktan kurtulabilirsiniz. boylece artik yerinizi hic kaybetmeyeceksiniz.

yazim denetimi
bazen aceleniz etmeniz gerekir ve bir kelimede once hangi harfin yazilacagi konusunda tereddut yasarsiniz. firefox 2de bulunan yazim denetimi ozelligi sayesinde gunlugunuzde ya da yazismalarinizda bu tur hatalar yapmaktan kurtulursunuz. bu sayede daha onemli isleri dusunmeye vaktiniz kalir.

arama tavsiyeleri
firefox 2deki bazi arama motorlari aklinizdan gecenleri okuyarak tam olarak ne aradiginizi size tavsiye edebilir. arama cubugunda yazmaya baslayin. tavsiye listesini iceren bir acilir menu belirecektir. (bu islem google, yahoo! ve answers.com arama motorlarinda gecerlidir.)

beslemeler (rss)
haber basliklarinin, bagimsiz rock grubu podyaylarinin (ing. podcast) ve yavru kedi fotograflarinin ortak yani nedir? bunlarin hepsi beslemeler araciligiyla abone olabileceginiz seyler. firefox 2, beslemenin onizlemesini ve abone olma yollarini sunarak, size beslemeler konusunda tam bir egemenlik hakki verir. bunun icin firefoxun canli yer imlerini, bilgisayariniza kurdugunuz bir besleme okuyucusunu ya da my yahoo!, bloglines ya da google reader gibi bir web tabanli hizmeti secebilirsiniz.

canli basliklar
firefox 2deki canli baslik ozelligi sayesinde gozunuzu takip ettiginiz o acik arttirmadan ya da herhangi bir teslimattan ayirmayin. sayfalardaki onemli bilgilerin duzenli olarak guncellenen bir ozeti olan canli basliklar, bir yer imi etiketi kadar da ufaktir. sayfadaki bilgi guncellendikce canli baslik da guncellenir. firefox 2deki bu ozelligi denemek icin www.woot.com konumunu yer imlerinizin arasina alin.

butunlesik arama
firefox aradiginiz seyi bulmaniza yardim eder. google, yahoo!, amazon, ebay, answers.com ve creative commons arama motorlari arama cubugunda yuklu olarak gelir. webde nerede olursaniz olun, aranacak seyi girer girmez sectiginiz arama motoru size yanit verir. Istediginiz zaman arama cubugundaki menuden yeni bir arama motoru secebileceginiz gibi, begendiginiz yuzlerce sitenin arama motorlarini da ekleyebilirsiniz.

canli yer Imleri
haber basliklarini ve gunluk beslemelerini firefoxun canli yer imleri sayesinde yer imi kenar cubugunda ya da yer imi menusunde gorebilirsiniz. tek bakista begendiginiz sitede yayimlanan en son haberleri gorup ilginizi ceken basliga tiklayarak dogrudan o haberin yer aldigi sayfayi acabilirsiniz.

acilir pencere engelleyici
firefox istenmeden acilan ve sizi caninizdan bezdiren pencereleri engelleyerek gezdiginiz sayfalarda kontrolu size verir. firefoxun acilir pencere engelleme sistemi, herhangi bir pencerenin acilmasi engellendiginde, bilgi cubugu ya da ekranin sag altinda beliren simge ile sizi bundan haberdar eder.

duzgun arayuz
firefox 2
in arayuzu tarama deneyiminizde herhangi bir degisiklige yol acmadan kullanilabilirligi arttirmak uzere yeniden tasarlandi.

erisilebilirlik
firefox herkes icin daha iyi bir tarama deneyimi sunuyor. buna gorme noksanligi olanlar da dahil. firefox, dhtml erisilebilirligi sunar. gelistiriciler hareket engeli bulunanlarin daha az is yapmalarini saglamak icin, bir belgede gezmek icin gerekli sekme acma ve kapatma sayisini azaltacak sayfalar hazirlayabilirler. ayrica firefox, microsoftun windows icin sunulan erisilebilirlik apisi olan microsoft active accessibility destegini de icerir. bu destek sayesinde firefox ile gw micros window-eyes ve freedom scientifics jaws ekran okuyuculari bir arada calisabilir.

webde guvenle yasayin
web harika bir yer. ama bazen kotu insanlarla da karsilasirsiniz. firefox sizi 7 gun 24 saat korumak icin tetikte bekleyen hirsli camiasi sayesinde casus yazilimlari, bilgisayar korsanlarini, hilebazlari ve istenmeyen posta gonderen kisileri sizden uzak tutar.

yemlemeden koruma
mali bilgilerinizi korumaniza yardim ederek sizi kimlik hirsizligindan kurtaran yemleme (ing. phishing) sistemi, firefoxun guvenligini yeni bir duzeye tasiyor. sahtekârlik suphesi tasiyan bir siteyle (“yemleme sitesi” olarak bilinir) karsilastiginizda firefox sizi uyararak gercekten aramakta oldugunuz asil siteyi bulmaniz icin sizi arama sayfasina goturmeyi teklif edecektir.

acik kaynak daha guvenli
firefoxun kalbinde, tum dunyaya yayilmis binlerce tutkulu ve deneyimli gelistirici ve guvenlik uzmani tarafindan yurutulen, acik kaynakli bir gelistirme sureci yatar. aciklik cizgimiz ve etkin olarak calisan uzman toplulugumuz, bir yandan urunlerimizin daha guvenli olmasi ve daha cabuk guncellenmesini saglarken, bir yandan da genel guvenligi arttiracak olan ve ucuncu kisiler tarafindan sunulan en iyi guvenlik tarama ve degerlendirme araclarindan faydalanmamizi olanakli kilar.

otomatik guncelleme
firefoxun guncelleme sistemi her zaman en son surumu kullanip kullanmadiginiza bakar ve yuklenebilecek bir guvenlik guncellemesi varsa sizi haberdar eder. bu guvenlik guncellemeleri ufak olur (genelde 200 kb – 700 kb) ve sadece ihtiyaciniz olan seyi vererek guvenlik guncellemesinin cabucak indirilip kurulmasini saglar. otomatik guncelleme sistemi araciligiyla firefox uygulamasina windows, mac os x ve linux uzerinde calisan 40in uzerindeki dilde guncelleme sunulur.

casus yazilimdan koruma
siz acikca onaylamadikca, firefox hicbir siteye, bilgisayariniza dosya indirme, kurma ve program calistirma izni vermez. nokta. yazilim indirirken ya da kurarken bundan haberiniz olacak ve bilgisayarinizin kontrolunu elinizde tutmaniz icin firefox size ne olup bittigini her zaman soyleyecek.

Ozel veri temizligi
firefox size tarama bilgilerini temizleme olanagi sunar. bu kolayliga firefoxun ozel veri temizleme aracina tek bir tiklamayla ulasirsiniz. evinizde de kullaniyor olsaniz, kutuphanede de kullaniyor olsaniz, firefox aki ozel verilerinizi temizlediginizde bu bilgilerin tamamen yok oldugundan emin olabilirsiniz.

tarayicinizi kendinize uydurun
firefoxu zenginlestirmek icin binlerce yararli eklentiden istediklerinizi secin. bu, firefoxu kendi tarayiciniz hâline getirmenin en kolay yolu.

herkes Icin bir eklenti
addons.mozilla.com sitesindeki binin uzerindeki eklentiden istediklerinizi secebilirsiniz. bir firefox eklentisi alisveriste fiyatlari karsilastirmaniza, yer imlerinizi arkadaslarinizla paylasmaniza, tarayicinizin bir kosesinde hava durumunu gormenize, gunlugunuze yazmaniza, haberlere ulasmaniza, muzik dinlemenize; kisacasi her seyi sevdiginiz tarayicinizla yapmaniza yardimci olur. hatta tarayicinizin gorunumunu bile degistirebilirsiniz. dugmelerden renklere ve yazitiplerine kadar her sey… bu sayede de tarayiciniz sizin kisisel tarziniza uymus olur.

eklenti ve tema yoneticisi
yeni yonetim penceresi eklenti ve temalarin idaresini gelistiren bir arayuz sunar. bu yolla firefox 2yi ozellestirmeniz daha da kolaylasir. kurun, kaldirin, etkinlestirin, etkisizlestirin… hepsi tek bir yerde.

arama motoru yoneticisi
artik arama cubuguna cabucak yeni bir motor ekleyebilir, istediginizi cikarabilir ya da bunlari dilediginiz sekilde siralayabilirsiniz. ayrica firefox 2 kurulabilecek bir arama motoru olan siteleri algilar ve acilir menudeki tek bir tiklamanizla sizin icin bu arama motorunu kurar.

Kralprogram.net aciklamasi = mozilla firefox 2.0.0.3 programini indirdikten sonra kendi guvenliginiz icin antivirus programlari ile tarama yapiniz. KraLProgram.net mozilla firefox 2.0.0.3 yazilim ureticisi degildir. mozilla firefox 2.0.0.3 programindan kaynaklanan bir sorun olursa lutfen yapimci firma veya sahis ile irtibata geciniz.

Programi Hazirlayan – mozilla

Yorum Yazin

Web Sayfamizda Yasalara Aykiri illegal Herhangi Bir Yazilim Yoktur.
Editorleri Tarafindan Eklenmesine Kesinlikle Musade Edilmez.

Copyright @ 2005 - 2017 Kralprogrami.net Her Hakki Saklidir.
Program indir - Oyun indir Sitemap : 1 2 3 4